Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szakmai beszámoló

Az alapítvány munkája lassú a pénzhiány miatt. Ez az első év, amikor 1%-t kaphat az alapítvány. Alkalmi kapcsolatban vagyunk sok olyan céggel, akik segíteni tudják munkánkat. Az elérendő céljaink megvannak, de munkánkat csak lassan, a törvények betartása mellett végezzük.

2010-ben elkezdtük  a Balatonszemes erdejében levő Pálos kegyhely kialakítását. A jogi szabályoknak megfelelően felvettük a kapcsolatot  a Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel,  a SEFAG Erdészettel és a Nemzeti Földalap Kezelő Szervezettel , valamint az Észak Dunántúli Nemzeti Parkkal és a Kaposvári Régészeti Hivatallal engedélyeztetés végett.

Továbbá felvette alapítványunk a Balaton déli partján levő önkormányzatokkal a kapcsolatot- Fonyódtól- Siófokig , azért hogy anyagilag támogassa a pálos kegyhely megvalósítását.

Továbbá személyesen és levélben is felvettük a kapcsolatot a Somogy Megyei Közgyűlés Elnökével- Gelencsér Attilával- a kegyhely kialakítása érdekében. A Somogy Megyei Közgyűlés a kegyhely megvalósítását 50.000Ft-tal támogatta.

A kegyhely ügyében több alkalommal személyesen és levélben is  tárgyaltunk a Pálos rend

Tartományfőnökével a kegyhely kivitelezésének vallási vonatkozásairól.

A Telekiben levő helyi önkormányzatot is rendszeresen tájékoztatjuk az alapítványban célként kitűzöttek megvalósításáról. A Balatonföldvári kistérségi társulással is rendszeres kapcsolata van az alapítványnak, mert pályázati ügyekben  és egyéb törvényes tudnivalókról  a kistérségi társulás segíti  munkánkat.

A rendezvények megtartása csak kis körzetben  tud még megtörténni a szűkös anyagiak miatt.

A Teleki Árpádkori templomot több alkalommal bemutattuk az idelátogató turistáknak, továbbá tárlatvezetést végeztünk kirándulással egybekötve a helyi Helytörténeti és a Tűzoltó  múzeumba

 Rendszeres kapcsolatban  van alapítványunk a Régmúlt a Jelenben Egyesülettel, ahol ismeretterjesztő előadásokat tart alapítványunk a magyar őstörténelemmel kapcsolatban. Az alapítvány meghív előadókat is, pld: Dr Darai Lajos történészt, aki vetítésekkel egybekötött  előadás sorozatot  tartott az egyesületek és a  kíváncsi érdeklődök számára. 

Alapítványunk Dr Darai Lajos történésszel  a környék településein.is tartatott előadást, így: Balatonszárszón, Zamárdiban, és Siófokon.

 

Külön irodája  pénzhiány miatt az alapítványnak nincs. Itt Telekiben az alapítványt alapító Sebestyén Erzsébet lakásában van egy olyan helység, ahol  az alapítvány ügyei intézve vannak. A kezdetektől könyvelője is van az alapítványnak Kaposváron Nemes Vecseráné személyében   Az alapítvány munkáját számítógép, fax, nyomtató és fénymásoló segíti. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kevés olyan önkéntes segítő van még, aki az alapítvány munkáját segíti. Három olyan személy van önkéntes  alapon, aki tanácsadásokat ad és magasabb szintű internett szolgáltatásokat végez rendszeresen az alapítvány számára. Barátok is segítik munkánkat akkor, amikor tárlatvezetés, vagy turisták fogadása, valamint előadások szervezése szükséges. Folyamatban van tagfelvétel is, már meghirdettük.

Foglalkoztatottunk nincs. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A munkánkból és a célkitűzöttségünkből adódóan együtt működünk a hasonló alapítványokkal és keressük a kapcsolatot azokkal, akik támogatnak és segítenek bennünket a kivitelezéseinkben és megvalósításainkban. Keressük a régészekkel, a történészekkel, kutatókkal és az ereklyéket megmutatókkal való kapcsolatot. A hagyományőrzőkkel is felvettük már a kapcsolatot,  népi művészettel foglakozókkal is tárgyalunk a Telekiben levő bemutatóról.

Honlapunk van, E-mail címünk van.

www.ordoszinapsugar@eoldal.hu

Veb:ordoszi.napsugar.alapitvany@gmail.com

A Somogy Hírlap több alkalommal megjelenítet rólunk cikket.

 

Pályázatot is beadtunk az NCA-hoz, ami sikeres volt. Több pályázatra pénzhiány miatt nem tudtunk pályázni.

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.